Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ajam Ketjap

Gemarineerde kipfilet met ui, paprika en Ta'im ketjap saus

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • 400 gr kipfilet, in klein stukjes gesneden
  • olie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemberpoeder (of 1 cm verse gember)
  • 1 tl sambal (of 1 verse rode peper)
  • 5 eetlepels Ta’im ketjap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 150 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Werkwijze:

  1. Marineer de kipfilet een nacht in de koelkast:
  2. Vier eetlepels Ta’im ketjap, knoflook, gember en sambal.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de paprika.
  4. Doe de kip erbij en bak in 5 tot 10 minuten gaar.
  5. Voeg de rest van de Ta’im ketjap, de suiker en de bouillon toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot de gewenste dikte (dit duurt ongeveer 10 minuten, zonder deksel op de pan).

 

  • Serveer nasi goreng/rijst & verse groente.
  • Voeg een paar eetlepels pindakaas toe (voordat je de saus inkookt) en je hebt een smaakvolle pindasaus.

Eet Smakelijk!

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?