Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nasi Goreng

Lekkere nasi met kip

Ingrediënten

  • 250 gr rijst (gekookt in zout water en reeds afgekoeld) 
  • 400 gr nasi roerbakgroenten; witte kool, wortel, prei en taugé 
  • 1 rode peper, fijngesneden 
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden 
  • 1 cm vers geraspte gember 
  • +/- 5 eetlepels Ta’im ketjap 
  • olie om in te bakken 

 

Bereidingswijze

  1. Breng de afgekoelde rijst op smaak met 4 eetlepels Ta’im ketjap. 
  2. Verhit wat olie in een wok en fruit de ui samen met de knoflook en rode peper. 
  3. Doe de roerbakgroenten + gember erbij, bak enkele minuten totdat de groenten zacht zijn.  
  4. Voeg de rijst toe, meng alles goed door. 
  5. Breng verder op smaak met Ta’im ketjap. 

 

  • Lekker in combinatie met Ajam ketjap. 
  • Serveer met gebakken ei, gefrituurde uitjes, chilisaus, augurk & kroepoek. 
  • Ook lekker om wat runderrookvlees of gerookte spekreepjes mee te bakken. 

 

 

 

 

 

Eet Smakelijk!

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?