Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Support

Veelgestelde vragen

Er bevinden zich witte deeltjes op de bodem van de fles of in de schenktuit. Is dat erg?

Nee! Dit zijn zoutkristallen die na verloop van tijd zich op de bodem of in de schenktuit kunnen vormen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit.

Hoe komt het dat de geur zo sterk is?

In tegenstelling tot de meeste vissauzen, wordt onze vissaus niet verhit.  Hierdoor blijven waardevolle vluchtige aroma’s behouden.  Maar ondanks de sterke geur, leent het zich prima in gerechten zonder te overheersen.

Is de schol ‘zoet’ ook MSC gecertificeerd te verkrijgen?

Nee. Maar voor de schol ‘Ketjap’ is wel uitsluitend vis gebruikt dat MSC gecertificeerd is.

Waarom zijn de vissauzen horsmakreel, steenwijting en schar niet MSC gecertificeerd?

De genoemde vissoorten zijn bijvangsten. Deze kunnen daarom niet MSC gecertificeerd worden.

Dien je na gebruik de fles te bewaren in de koelkast?

Dat mag, maar hoeft niet. Door de hoge zout concentratie is het risico op bederf van ziekte makende bacteriën niet aanwezig. Zorg er wel voor dat je de dop na gebruik goed sluit.  Druk met de dop licht op de schenktuit, zodat deze weer terug in de fles gaat.

Is de vissaus nog houdbaar als je het verdund hebt met water?

Nee. Er kunnen dan na enige dagen ziekte makende bacteriën of schimmels in groeien. Maar je kan verdunde vissaus wel één dag afgesloten bewaren in de koelkast.

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?