- Ontvel de knoflook en snijd deze grof.
- Ontsteel de pepers, verwijder de meeste zaadlijsten en snijd in grove stukken.
NB: de zaadlijsten bepalen in grote mate de pittigheid van de peper. - Schil de gember en rasp deze.
- Rasp de schil van de limoenen en pers er 2 uit.
- Verwijder de nerf van de limoenbladeren en snijd ze fijn.
- Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken tot het 1/3 ingekookt is.
Dit kan ook iets langer duren, kook net zolang in totdat de gewenste dikte bereikt is. - Doe het vuur uit en zet de staafmixer in de chilisaus.
Doe dit heel voorzichtig, want de saus is erg heet. - Schep de saus in een schone pot of in (meerdere) kleine potjes.
Je kunt de hoeveelheid pepers aanpassen naar eigen smaak en voorkeur.
Hoe meer pepers hoe heter de saus. Gebruik er minimaal 10 in dit recept.