Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Krokante kip

Kip zoals het moet zijn: knapperig, smaakvol & sappig

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet + 3 eetlepels + 1 tl kipkruidenmix

Voor het krokante laagje, 3 verschillende kommen:

  1. 350 gr cornflakes
  2. 2 eieren + 1 ½ eetlepel Ta’im vissaus + 50 ml melk of room, licht opgeklopt
  3. 125 gr bloem + een klein beetje zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in kleine stukjes of in smalle repen en voeg de kipkruiden toe.
  2. Maak de cornflakes klein met je handen (of gebruik hiervoor de keukenmachine) en doe er 1 tl kruidenmix bij.
  3. Doe de kipstukken om beurten eerst in de bloem, dan in het eimengsel en dompel ze dan in de cornflakes zodat ze helemaal omhuld zijn met cornflakes.
  4. Frituur de kip op 175 ⁰C in 5 – 8 minuten knapperig en krokant.

Serveer met chilisaus

 

Recept voor eigen gemaakte kipkruiden:

  • 1 ½ eetlepel zoete paprika poeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel chili vlokken

Alles bij elkaar doen in een kom en goed doormengen.

Deze mix blijft weken goed in een afgesloten potje.

Eet Smakelijk!

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?