- Snijd de kip in kleine stukjes of in smalle repen en voeg de kipkruiden toe.
- Maak de cornflakes klein met je handen (of gebruik hiervoor de keukenmachine) en doe er 1 tl kruidenmix bij.
- Doe de kipstukken om beurten eerst in de bloem, dan in het eimengsel en dompel ze dan in de cornflakes zodat ze helemaal omhuld zijn met cornflakes.
- Frituur de kip op 175 ⁰C in 5 – 8 minuten knapperig en krokant.
Serveer met chilisaus
Recept voor eigen gemaakte kipkruiden:
- 1 ½ eetlepel zoete paprika poeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels zout
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel chili vlokken
Alles bij elkaar doen in een kom en goed doormengen.
Deze mix blijft weken goed in een afgesloten potje.