Ta’im omelet

Heerlijk lunch gerecht!
Ta’im omelet met vissaus

Ingrediënten

Omelet

  • 2 eieren
  • ½ eetlepel Ta’im vissaus
  • zwart gemalen peper, naar smaak
  • 1 eetlepel (kook) room of melk

 

Topping

  • 80 gr gebraden kalfsvlees of een andere vleessoort naar keuze
  • 100 gr gemengde salade
  • ¼ komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 5 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 50 gr feta kaas, in kleine stukjes
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Knoflooksaus
  • Pittige Ta’im vissaus

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met de Ta’im vissaus en room/melk, voeg zwart gemalen peper toe naar smaak.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de omelet in enkele minuten gaar.
  3. Leg de omelet op keukenpapier om eventueel vet op te vangen.
  4. Maak intussen de topping klaar; doe de sla met de komkommer, tomaat en fetakaas in een kom. Meng dit met een klein beetje olijfolie.
  5. Bestrijk de omelet met een laagje knoflooksaus, beleg dan met het dun gesneden kalfsvlees en doe de salade hier bovenop.
  6. Bestrooi met Parmezaanse kaas en besprenkel met de pittige Ta’im vissaus (geheel naar smaak).

 

  • Voeg eventueel wat vers gesneden kruiden of (baby) spinazie toe aan het omeletmengsel.

 

Benieuwd naar meer snelle recepten? Check deze heerlijke kip spiesjes als traktatie.

Eet Smakelijk!