Ajam Ketjap

Gemarineerde kipfilet met ui, paprika en Ta'im ketjap saus
Ajam ketjap met vissaus van Ta'im vissaus ketjap zoet foto

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • 400 gr kipfilet, in klein stukjes gesneden
  • olie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemberpoeder (of 1 cm verse gember)
  • 1 tl sambal (of 1 verse rode peper)
  • 5 eetlepels Ta’im ketjap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 150 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Werkwijze:

  1. Marineer de kipfilet een nacht in de koelkast:
  2. Vier eetlepels Ta’im ketjap, knoflook, gember en sambal.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de paprika.
  4. Doe de kip erbij en bak in 5 tot 10 minuten gaar.
  5. Voeg de rest van de Ta’im ketjap, de suiker en de bouillon toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot de gewenste dikte (dit duurt ongeveer 10 minuten, zonder deksel op de pan).

 

  • Serveer nasi goreng/rijst & verse groente.
  • Voeg een paar eetlepels pindakaas toe (voordat je de saus inkookt) en je hebt een smaakvolle pindasaus.

 

Beschrijving

Dit recept is een onderdeel van het recept Nasi goreng, maar kan ook op eigen wijze bereid worden. Ontdek de onweerstaanbare charme van ajam ketjap met Ta’im vissaus, een gerecht dat je zintuigen in vervoering brengt! Malse kip smelt samen met een rijke, zoete ketjapsaus, terwijl de unieke Ta’im vissaus ketjap een umami-explosie toevoegt die dit klassieke recept naar nieuwe hoogten tilt. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of als gave rijsttafel bij gasten, deze smaaksensatie is eenvoudig te bereiden en boordevol smaak. Laat Ta’im je keuken transformeren en proef de magie van Ajam ketjap met Ta’im vissaus ketjap! Met vissaus rechtstreeks uit de Noordzee, bereid in Nederland, op Urk.

Eet Smakelijk!