Geschroeide zalm met noedels

Creëer een heerlijke zalmnoedelsalade met umami-vissausmarinade, wakame, julienne gesneden groenten en Chinese noedels, afgewerkt met furikake.
Geschroeide zalm met noodles recept foto

Ingrediënten

  • 250 gr verse zalm
  • 125 gr wakame salade
  • 250 gr Chinese noedels
  • 100 gr julienne gesneden wortel
  • 100 gr julienne gesneden courgette
  • Furikake om het geheel af te werken

Marinade

  • 4 el Umami vissaus
  • 3 el Acacia honing
  • limoenrasp + 3 el limoensap
  • 2 tl sesamolie

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kommetje en meng goed door.
  2. Snijd de zalm in smalle repen en meng 4 eetlepels van de marinade erdoor (nog lekkerder om dit enkele uren van tevoren al te doen).
  3. Bereid de noedels volgens de verpakking, spoel koud en laat goed uitlekken.
  4. Doe de wakame, wortel, courgette, noedels en enkele eetlepels marinade in een grote kom en meng dit goed (marinade toevoegen naar smaak).
  5. Schroei de zalm met een gasbrander op een metalen ovenplaat of bak kort aan in een braadpan. Bestrijk de zalm daarna weer met de marinade.
  6. Leg de noedels op een mooi bord, doe de zalm erbovenop en bestrooi met furikake.

 

 

Beschrijving

Geschroeide zalm met noedels, verrijkt met Thaise umami-vissaus, is een onweerstaanbare combinatie voor je smaakpapillen. De knapperige, goudbruine zalm gaat perfect samen met de veelzijdige textuur van noedels, terwijl de intense, hartige diepte van Thaise vissaus een umami-explosie toevoegt. Dit gerecht schreeuwt verfijning en gemak—ideaal voor foodies die hunkeren naar een snelle, gezonde maaltijd boordevol smaak! Met vissaus uit de Noordzee. Geniet in slechts 35 minuten van geschroeide zalm met noedels, dankzij de marinade van umami vissaus die dit gerecht in een handomdraai een umami-boost geeft. Wilt u een andere marinade proberen? Klik dan hier.

 

 

Eet Smakelijk!