Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geschroeide zalm met noedels

Creëer een heerlijke zalmnoedelsalade met umami-vissausmarinade, wakame, julienne gesneden groenten en Chinese noedels, afgewerkt met furikake.

Ingrediënten

  • 250 gr verse zalm
  • 125 gr wakame salade
  • 250 gr Chinese noedels
  • 100 gr julienne gesneden wortel
  • 100 gr julienne gesneden courgette
  • Furikake om het geheel af te werken

Marinade

  • 4 el Umami vissaus
  • 3 el Acacia honing
  • limoenrasp + 3 el limoensap
  • 2 tl sesamolie

Bereidingswijze

  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kommetje en meng goed door.
  2. Snijd de zalm in smalle repen en meng 4 eetlepels van de marinade erdoor (nog lekkerder om dit enkele uren van tevoren al te doen).
  3. Bereid de noedels volgens de verpakking, spoel koud en laat goed uitlekken.
  4. Doe de wakame, wortel, courgette, noedels en enkele eetlepels marinade in een grote kom en meng dit goed (marinade toevoegen naar smaak).
  5. Schroei de zalm met een gasbrander op een metalen ovenplaat of bak kort aan in een braadpan. Bestrijk de zalm daarna weer met de marinade.
  6. Leg de noedels op een mooi bord, doe de zalm erbovenop en bestrooi met furikake.

Eet Smakelijk!

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?