Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sukadevlees met kalfsjus

Heerlijk zacht gegaard rundvlees met een rijke jus.

Ingrediënten

  • 500 gr sukadelapjes 
  • 1 bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden 
  • 3 kruidnagels 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 400 ml water 
  • 1 eetlepel witte azijn 
  • 5 eetlepels Ta’im ketjap 
  • 25 gr  roomboter  
  • 2 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld 

 

Bereidingswijze

  1. Doe het vlees samen met de Ta’im ketjap in een afgesloten bakje en laat dit een nacht marineren in de koelkast. 
  2. Laat het vlees uitlekken (bewaar het vocht), verhit de roomboter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden. 
  3. Blus af met water en doe de kruidnagel, laurier en knoflook erbij. 
  4. Voeg de azijn en het marinadevocht toe, breng aan de kook en zet dan het vuur laag.  
  5. Laat minimaal 3 uur sudderen zodat het vlees langzaam gaar kan worden.  
  6. Haal het vlees uit de pan samen met de laurierblaadjes, kruidnagel en knoflook. 
  7. Doe de ontbijtkoek in de pan en roer zachtjes door totdat de koek oplost en er een mooie gebonden saus ontstaat (gebruik eventueel de staafmixer). 
  8. Doe het vlees weer terug in de pan en serveer warm.

 

  • Heerlijk in combinatie met aardappelpuree of stamppot. 
  • Lekker als basis voor spaghettisaus; doe er dan een pakje gezeefde tomaten bij en voor de liefhebber in plakjes gesneden champignons. 
  • Mooie basis voor tomatensoep, voeg dan een liter tomaten/groentesap toe. 

 

Eet Smakelijk!

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen ?