- Doe het vlees samen met de Ta’im ketjap in een afgesloten bakje en laat dit een nacht marineren in de koelkast.
- Laat het vlees uitlekken (bewaar het vocht), verhit de roomboter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden.
- Blus af met water en doe de kruidnagel, laurier en knoflook erbij.
- Voeg de azijn en het marinadevocht toe, breng aan de kook en zet dan het vuur laag.
- Laat minimaal 3 uur sudderen zodat het vlees langzaam gaar kan worden.
- Haal het vlees uit de pan samen met de laurierblaadjes, kruidnagel en knoflook.
- Doe de ontbijtkoek in de pan en roer zachtjes door totdat de koek oplost en er een mooie gebonden saus ontstaat (gebruik eventueel de staafmixer).
- Doe het vlees weer terug in de pan en serveer warm.
- Heerlijk in combinatie met aardappelpuree of stamppot.
- Lekker als basis voor spaghettisaus; doe er dan een pakje gezeefde tomaten bij en voor de liefhebber in plakjes gesneden champignons.
- Mooie basis voor tomatensoep, voeg dan een liter tomaten/groentesap toe.